Poctivá minestrone

V zimním období doma milujeme polévky. Tato poctivá minestrone vydá za hlavní chod. Je plná živin a vitamínů. Nechte si chutnat 🙂 

malé bílé fazole
těstoviny
kvalitní rajčatový protlak
řapíkatý celer
mrkev
cuketa
pastiňák
bílá část pórku
provensálské koření
červená paprika koření
česnek
sůl
pepř
olej

Fazole necháme namočit ideálně přes noc. Případně můžete použít konzervované fazole v tomatě. 
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájený pórek (doma cibuli nepoužíváme) a česnek (používáme sušený). Po chvíli přidáme veškerou zeleninu nakrájenou na kostičky. Chvíli mícháme a pak zalijeme rajčatovým protlakem a zředíme vodou. Vsypeme těstoviny, provensálské koření a trochu červené papriky. 
Vaříme doměkka, dochutíme solí a pepřem, na konec vmícháme uvařené fazole. Podáváme posypané natí z řapíkatého celeru, případně parmezánem.