Jsou to dva roky od porodu mého třetího syna a teprve teď se dostávám k tomu o tom psát. Oba moje předcházející porody byly poměrně náročné. Prvního syna jsem rodila dv
  • Tereza Allia
  • Jun 27, 2022
Pane profesore, už je čas… ! A já mám velkou radost, že se na mě obrací víc a víc mužů, kteří na sobě chtějí pracovat a najít vlastní cestu. Jeden z nich mě p
  • Tereza Allia
  • Apr 11, 2022
Dostali jsme se do doby, kdy jsme odpojováni nejen jeden od druhého, ale také sami od sebe. Vhledem mi přišlo, že nejlepším lékem k tomu, jak se dostat zpátky sami k sobě a s
  • Tereza Allia
  • Mar 21, 2022
kostarika
Dozrál čas na to usednout a napsat vám pár řádků o životě na Kostarice. A to i přesto, že vlastně nevím, co vám budu psát. Kostarika je totiž všechno, co si doká
  • Tereza Allia
  • Mar 06, 2022
Procházíme si tím. “To”, skloňováno každý den skrz naskrz všechny médii i nemédii světa. Kresleno do grafů, tabulek, výzkumů vědeckých i nevědeckých. “To”, o k
  • Tereza Allia
  • Jan 23, 2022
Po třech měsících na Kostarice nás čekalo prodloužení víz. Jako nejsnadnější cesta se zdál jednodenní výlet do Nikaraguy. Vyřídili jsme všechny potřebné papíry – testy, poji
  • Tereza Allia
  • Jan 17, 2022
Už jste se někdy pozastavili nad tím, že voda, kterou pijete z kohoutku, není v pořádku? Jak se po ní cítíte? Asi už jste slyšeli, že je plná chlóru a zbytkových fa
  • Tereza Allia
  • Aug 31, 2021
Nástup prvňáčků do školy je vždycky velká událost. Koupit krásnou aktovku, nabušený penál, fešácké oblečení a 1. září své dítě hrdě vyprovodit do bran nového život
  • Tereza Allia
  • Aug 30, 2021
22/2, potažmo už 21/2 večer se spustily události, které potrvají až do jarní rovnodennosti 20/3. Možná si pamatujete, že už jsem psala o vývoji událostí, které budou gradovat prá
  • Tereza Allia
  • Feb 25, 2021
Připravuji recept, kde se levandule nechá jen louhovat a nevaří se – sirup si tak uchová co nejvíc vitamínů a navíc má krásnou fialovou barvu. 1 kg cukru1,5 l vody
  • Tereza Allia
  • Jul 29, 2020
Byl to rok od doby, kdy jsem naposledy držela svoji babičku za ruku a u nemocničního lůžka se dívala, jak její duše odchází. Tehdy se jednalo téměř o zázrak, že “počk
  • Tereza Allia
  • Jul 08, 2020
“Nečum do blba,” slýchali jste možná často, když jste byli malí. Je to takový zvláštní stav, kdy se odpojujeme od běžného vnímání světa, zastavujeme se a soustředíme se na
  • Tereza Allia
  • May 21, 2020
150 g medvědího česneku 50 g mandlí 50 g parmezánu 150 ml olivového oleje sůl pepř Listy omyjeme, osušíme a postupně rozmixujeme tyčovým mixérem s trochou soli. Pak přimíchá
  • Tereza Allia
  • May 15, 2020
Právě probíhající transformace má několik fází. U mě to začínalo nepochopením z nošení roušek a hysterií, kterou lidé kolem situace spustili.  Pokračovalo to poz
  • Tereza Allia
  • Apr 15, 2020
Já jsem si vlastně celé dětství a dospívání připadala divná. Byla jsem holka z Vinohrad, která vyrůstala na betonovém plácku mezi činžáky. A celou tu dobu jsem snila o&
  • Tereza Allia
  • Mar 04, 2020
… no vlastně rychleji, než jsem chtěla. Jak už to dřív chodilo (a možná někde stále chodí), maminka mě rodila tzv. “obálkovou metodou”. To znamená, že se předem s 
  • Tereza Allia
  • Jan 28, 2020
Jedna z nejoblíbenějších omáček ve variantě pro ty, kteří nemusí maso.  červená čočkadrcená rajčatapórekolejoreganořímský kmín drcenýkoriandr drcenýkoriandr čerstvýčesn
  • Tereza Allia
  • Oct 24, 2019
Je to už týden, co jsem se vrátila z víkendového semináře s Alicií – indiánkou z původního kmene Hopi. A doteď vlastně pořád nenacházím slova. Bylo to, jako
  • Tereza Allia
  • Oct 15, 2019