22/2, potažmo už 21/2 večer se spustily události, které potrvají až do jarní rovnodennosti 20/3. Možná si pamatujete, že už jsem psala o vývoji událostí, které budou gradovat prá
  • Tereza Allia
  • Feb 25, 2021
Poslední dobou si v hlavě pořád zdokonaluji svět, který ve svých snech a meditacích vídám už pár let. Maluji si každý detail. Všechny místnosti v mém novém domě. Nád
  • Tereza Allia
  • Jan 13, 2021
Krásný den, přišlo mi pro vás důležité sdělení – 11.11. se otevírá další brána. Bude docházet k masivnímu čistění každého z nás, abychom se mohli doslo
  • Tereza Allia
  • Nov 16, 2020
Na jaře – na začátku koronavirové krize – jsem psala článek o fázích transformace. Stálo v něm, že je to teprve začátek a další zkoušky ještě přijdou. Teh
  • Tereza Allia
  • Sep 25, 2020
Připravuji recept, kde se levandule nechá jen louhovat a nevaří se – sirup si tak uchová co nejvíc vitamínů a navíc má krásnou fialovou barvu. 1 kg cukru1,5 l vody
  • Tereza Allia
  • Jul 29, 2020
Byl to rok od doby, kdy jsem naposledy držela svoji babičku za ruku a u nemocničního lůžka se dívala, jak její duše odchází. Tehdy se jednalo téměř o zázrak, že “počk
  • Tereza Allia
  • Jul 08, 2020
Milujeme všechny plody léta a užíváme si je plnými doušky. S tímhle lehkým tvarohovým koláčem je to naprosto ideální kombinace. Na těsto: 250 g hladké mouky125 g másla50 g c
  • Tereza Allia
  • Jun 28, 2020
25 květů bezinek1,5 kg cukru1 litr vody2 citrónykyselina citrónová Květy bez stonků zalijte litrem vody, přidejte citróny zbavené kůry a nakrájené na plátky a nechte 12-24
  • Tereza Allia
  • May 25, 2020
“Nečum do blba,” slýchali jste možná často, když jste byli malí. Je to takový zvláštní stav, kdy se odpojujeme od běžného vnímání světa, zastavujeme se a soustředíme se na
  • Tereza Allia
  • May 21, 2020
150 g medvědího česneku 50 g mandlí 50 g parmezánu 150 ml olivového oleje sůl pepř Listy omyjeme, osušíme a postupně rozmixujeme tyčovým mixérem s trochou soli. Pak přimíchá
  • Tereza Allia
  • May 15, 2020
Jarní klasika. Sbíráme pouze květy bez stonků, ideálně v počátku kvetení, což bývá v průběhu dubna nebo května. Není sice tak výživný jako klasický med, ale i tak m
  • Tereza Allia
  • May 12, 2020
Právě probíhající transformace má několik fází. U mě to začínalo nepochopením z nošení roušek a hysterií, kterou lidé kolem situace spustili.  Pokračovalo to poz
  • Tereza Allia
  • Apr 15, 2020
smoothie
Venku je krásně, a tak zas pomalu nastává čas pro oblíbené smoothie bowl – k snídani/ke svačině, jak jen si budete přát. 1/2 avokáda1/2 banánu1 lžíce raw kakaa1 lžíce
  • Tereza Allia
  • Apr 08, 2020
2 batátyčervená čočkakokosová smetanakukuřicesýr na zapečeníkari kořenípažitka na posypáníolejsůl k podávání: kimchičerstvý špenát (nebo jakýkoliv salát) Celé batáty vložte
  • Tereza Allia
  • Mar 25, 2020
Doufám, že i vám se daří v nastalé situaci vidět tu pozitivní stránku. Dlouho jsme se připravovali na to, že rok 2020 má být rokem transformačním. Rokem, kdy dle indiánské t
  • Tereza Allia
  • Mar 16, 2020
Já jsem si vlastně celé dětství a dospívání připadala divná. Byla jsem holka z Vinohrad, která vyrůstala na betonovém plácku mezi činžáky. A celou tu dobu jsem snila o&
  • Tereza Allia
  • Mar 04, 2020
V zimním období doma milujeme polévky. Tato poctivá minestrone vydá za hlavní chod. Je plná živin a vitamínů. Nechte si chutnat 🙂  malé bílé fazoletěstovinykvalitní rajčat
  • Tereza Allia
  • Feb 14, 2020
… no vlastně rychleji, než jsem chtěla. Jak už to dřív chodilo (a možná někde stále chodí), maminka mě rodila tzv. “obálkovou metodou”. To znamená, že se předem s 
  • Tereza Allia
  • Jan 28, 2020