Jablečný krambl – vůně podzimu

Jak se u nás doma zaručeně pozná, že je podzim? Náš dům se zahalí do vůně pečených jablek a oříšků. A ta vůně je nezapomenutelná 🙂

 

4 jablka
ovesné vločky
hladká mouka
třtinový cukr
máslo
vlašské ořechy
skořice

Jablka oloupejte, nakrájejte na měsíčky a smíchejte v míse se skořicí a ořechy. Můžete případně zakápnout trochou vašeho oblíbeného likéru.
Směs přendejte do máslem vymazané formy a pak v míse smíchejte mouku, ovesné vločky, cukr a máslo a vytvořte drobenku.
Jablka posypte silnou vrstvou drobenky a vložte do trouby předehřáté na 170 stupňů. Pečte asi 35 minut, dokud drobenka nechytne zlatavou barvu.
Krambl nejlépe chutná ještě teplý 🙂