Korejská kuchyně

V místní korejské restauraci jsme si zamilovali jednu z jejich hlavních specialit. Doma jsme si zkusili volnou variaci. Je to jednoduché jídlo plné důležitých živin. Vaše tělo dostane vše, co potřebuje, a bude si lebedit 🙂 Jednotlivé ingredience jsme připravili do misek, pak všechno smíchali v talíři. Servíruje se smaženým vejcem a zeleninovým vývarem, kterým se v průběhu jídlo zapíjí. Milovníci masa mohou místo fazolí přidat hovězí maso, vegetariáni tofu.  Dobrou chuť 🙂

jasmínová rýže
čerstvý špenát
hlíva ústřičná/žampiony
mungo fazole
adzuki fazole
vejce
pórek
zeleninový vývar
olej
kari koření
sůl
pepř

Jasmínovou rýži uvaříme. Čerstvý špenát orestujeme na rozehřátém oleji spolu s nakrájeným pórkem. Osolíme a opepříme. Houby orestujeme s indickým kořením (já používám oblíbenou směs ze Srí Lanky). Adzuki fazole necháme namočit přes noc a uvaříme doměkka.
V hrnci uvaříme zeleninový vývar a na konec přilijeme rozmíchané vejce. Na pánvi připravte smažená vejce.
Všechny suroviny naservírujte na stůl a pak podle chuti nakombinujte na talíři.