Podzimní kulajda

Ačkoliv jsem milovnice polévek, tohle byl můj první pokus o kulajdu. Můj muž nesnáší houby a kopr, ale když se nám doma naskytl košíček hub, tentokrát jsem neodolala. My jsme si s klukama moc pochutnali a manžel si namazal k večeři chleba 🙂

U nás používáme místo běžné smetany kokosové mléko, které je lépe stravitelné, a tak polévka získala nezaměnitelnou chuť.

Krásné podzimní polévkové dny 🙂

houby
brambory
kokosové mléko
hladká mouka
máslo
kopr
bobkový list
nové koření
kmín
cukr
ocet
sůl
pepř
vejce

V hrnci rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou a vytvoříme zlatavou jíšku. Pak za stálého míchání zalijeme horkou vodou. Přidáme brambory, houby, bobkový list, kmín a nové koření. Necháme povařit cca 15 minut, dokud brambory nezměknou. Mezitím si ve vedlejším hrnci uvaříme vajíčka natvrdo. Můžete případně udělat i ztracená vejce nebo vajíčka přímo rozmíchat v polévce, záleží na vaší chuti 🙂
Když jsou brambory skoro měkké, přilijeme do polévky kokosové mléko. Necháme ještě alespoň 5 minut povařit a pak dochutíme cukrem a octem.
Polévku nandáme na talíře a navrch vložíme vajíčka nakrájená na měsíčky. Dobrou chuť 🙂


Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *