Vybuchlé sushi

Tento výbuch byl naštěstí velmi příjemný 🙂 Jednoduchá delikatesa, na které si pochutnají děti i dospělí. Každý si na talíř nandá to, na co má zrovna chuť. Pokud jste milovníci sushi, tohle je příjemná varianta. A navíc nemusíte nic motat 🙂 Pokud máte rádi výraznější chutě, použijte marinované tofu, případně si ho můžete doma namarinovat sami. Vše podle svého gusta.

na rýži: 
sushi rýže
1 lžíce vinného octa
1 lžíce cukru
1 lžička soli

hnědé žampiony
mořské řasy
mungo výhonky
zelené fazolky
salátová okurka
tofu
čerstvý koriandr
kokosový olej
kari koření
tymián
sůl
pepř

Sushi rýži uvařte podle návodu. Pak vmíchejte směs octa, cukru a soli, kterou jste zahřáli v kastrůlku. 
Teď se pusťte do ostatních ingrediencí:
Tofu nakrájejte na kostičky a orestujte na kapce oleje. Dejte stranou. Žampiony očistěte, nakrájejte na plátky a orestujte na rozehřátém kokosovém oleji spolu s kari kořením. Přendejte do misky.
Pak na pánvi orestujte zelené fazolky spolu s tymiánem. Osolte a opepřte. 
Mořské řasy na sushi natrhejte. Okurku nakrájejte na hranolky. Koriandr nasekejte. Jednotlivé ingredience naservírujte na stůl do misek. 
Do talíře nejdřív nandejte rýži, pak přidávejte ostatní suroviny – každý podle své chuti 🙂 



Moje vybuchlá miska 🙂