Jogurtový koláč s třešněmi

Léto považujeme za zahájené! Užíváme si plody z českých zahrad a každý den se cpeme čerstvým ovocem. Když už nevíme, kam s ním, nacpeme ho třeba do buchty 🙂 Jako do tohoto lehkého bezlepkového koláče podle našeho rodinného receptu. 
Léto, vítej. 

1,5 kelímku pohankové mouky
kelímek bílého jogurtu
3/4 kelímku cukru krupice
2 vejce
1/2 prášku do pečiva

třešně
drobenka

Nejdříve v míse smíchejte jogurt s vejci a cukrem, pak přidejte mouku a prášek do pečiva a zpracujte těsto. Přendejte do kulaté formy vystlané pečícím papírem, navrch dejte čerstvé ovoce, které máte zrovna
v domě, posypejte drobenkou a pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů.
Po 30 minutách vyndejte, po vychladnutí podávejte.