Bezlepkový rybízový koláč

Ne vždy se bezlepkové pečení povede. Občas je to boj mezi míchací mísou, troubou a odpadkovým košem.
Ovšem tento koláč se v naší rodině zapsal na přední příčky a už drží své čestné místo v mojí osobní kuchařce. Pokud nevíte, co s rybízem, tohle je jasná volba. Inspiraci jsem čerpala na snedeno.cz.

KORPUS: 
160 g hladké pohankové mouky
40 g třtinového cukru
50 g másla
1 vejce
1 bílek
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli

NÁPLŇ: 
250 g tvarohu
100 ml mléka
20 g pudinkového prášku
1 žloutek
vanilka
špetka soli

DROBENKA: 
50 g strouhaného kokosu
50 g třtinového cukru
40 g másla

V míse smíchejte mouku, cukr, máslo, prášek do pečiva a špetku soli. Vznikne drobivá hmota. Pak přidejte 1 celé vejce a 1 bílek a vypracujte těsto. Mokrýma rukama ho rozprostřete do předem vymazané formy a nechte předpéct v troubě rozehřáté na 180 stupňů asi 10 minut. 
Mezitím si ze všech ingrediencí připravte náplň. Předpečené těsto vyndejte z trouby, nechte chvíli odpočinout, pak polijte náplní, posypte rybízem a na závěr drobenkou. 
Pečte v troubě dalších 25 minut. 
Dobrou chuť 🙂 


Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *