Do blba – novoluní 22. 5. 2020

“Nečum do blba,” slýchali jste možná často, když jste byli malí. Je to takový zvláštní stav, kdy se odpojujeme od běžného vnímání světa, zastavujeme se a soustředíme se na nic. 

Dívání se “do blba” je moment, kdy jsme v kontaktu se svou duší. Je to tedy velmi významný moment. A škoda, že při naší výchově to bylo něco, za co bychom se vlastně měli stydět. Teď, při stavu “ochromení světa” jsme konečně i my měli čas se víc zastavit a být se svou duší v kontaktu. Čím dál častěji odkládám svůj mobilní telefon i počítač, sedím u našeho velkého okna v ložnici a ve volných chvílích “koukám do blba”. Pozoruji mraky na obloze, vnímám, jak na okolních stromech rychle vyrostly listy a pak i květy, dívám se na jemné vlnky u nás na řece a večer vydržím klidně hodinu v kuse jen tak hledět na červánky, které okrášlí oblohu, když slunce zapadá.
Ještě poměrně nedávno bych se za toto “nicnedělání” peskovala a říkala si, že můžu udělat spoustu jiných prospěšnějších věcí než jen tak sedět a čumět. Třeba vyluxovat, umýt nádobí nebo dodělat nějakou jinou děsně důležitou práci. Ale dnes za každou takovou chvíli naopak děkuji. Vím, že je to vzácná chvíle, kdy všechny starosti odhodím za hlavu, jsem sama se sebou, se svou duší a jen tiše poslouchám a přijímám. Právě v tyto momenty se ve vás nevědomky rodí spousta důležitých procesů, otevírají se ve vás nové možnosti, vzpomínáte si na to, co vám vaše duše chce říct a přijímáte nové informace, které k vám proudí skrz Matku Zemi nebo skrz jasnou oblohu – přímo od zdroje. 

V dnešní rychlé době jsme na důležitost tohoto “nicnedělání” zapomněli. Naše mozky jedou na plné obrátky, aby mohly vydávat ty nejlepší výkony. Když zrovna nemáme nic na práci, civíme tupě do mobilů, jen abychom nemuseli být sami sebou a něco řešit. Chybí nám kreativita a vůle něco tvořit. Instagram je pohodlnější. I když vymývá mozky. A tak chodíme po ulicích jako těla bez duší a necháváme si život protékat mezi prsty. 

Dovolte si být sami sebou. Každý den alespoň chvilku. Odložte večer telefon a hledejte obrázky v jednotlivých obláčcích tak, jak jste to dělali, když jste byli malí. Tohle je zdroj vaší inspirace, vašeho poznání. Je jen na vás, co si do vašeho života pustíte. A právě o tom bude i dnešní novoluní – co je to, čemu dáváte ve svém životě pozornost? Kam soustředíte svou mysl? Živíte to, co ve svém životě chcete, nebo naopak krmíte věci, které vás štvou a pak se divíte, že ještě víc bobtnají? 

Odpusťte si. Zastavte se. Vypněte výkon. Ani mraky nejedou na plné obrátky. Jen si tak plují a vytváří stále nové a nové obrázky. Vidíte zkroceného beránka? Nebo vlka s výrazem odhodlání? Vše je jen ve vaší hlavě. 

A tak vám přeji co nejvíce každodenních “pohledů do blba”, ať už v nich najdete cokoliv, co právě hledáte.